Ange din mailadress
Indtast ny adgangskode:

Välj språk:          

Utflykter

Fantastiske upplevelser i Danmark för hela familjen

Sundbusserne samarbetar med äventyr ställen i Danmark.

Några är så nära att du bara kan gå till, andra kan man cykla, ta buss eller tåg till. 

Kronborg Slot

Kronborg slott ligger precis vid inseglingen till Helsingör. Slottet är ett av Nordeuropas mest betydelsefulla renässansslott och blev år 2000 medtaget i UNESCOs World.

Kronborg är det mest berömda danska slottet och är känt världen över från William Shakespeares Hamlet och Holger Danske. Kronborg är också känt för att i 400 år ha bevakat inloppet till Öresund. För ca 150 år sedan skulle alla skepp betala den så kallade Öresunds tull till den danska kungen. Kronborg avspeglade den rikedom som gjorde att detta väcktes.

När du kommer ut från Sundbussterminalen ser du Kronborg. Det är ca 10 min gångväg.

Rabat med Sundsbussarna

Har du en gyldig færgebillet fra Sundsbussarna fra samme dag, får du 20% rabat på entrébilletten til Kronborg.

Du får også 20 % rabat med Sundsbussarna, hvis du kan fremvise en Kronborg  billet fra samme dag.

  ​

http://kongeligeslotte.dk/da/slotte-og-haver/kronborg-slot.html

MS Museet for Søfart

Ditt liv är beroende av sjöfart. Världen är beroende av sjöfart. Så har det alltid varit. Via sjöfarten och den handel och kulturpåverkning som finns har Danmark alltid varit sammanbunden med resten av världen. Det är denna historien som ni kommer få ta del av på M/S Museet för sjöfart.

M/S Museet för sjöfart är ett landskänt specialmuseum som berättar om Danmarks sjöfart från 1400-talet fram till idag. Ett prisbelönat, ikoniskt museum som är tecknat av den världskände danska arkitekten Bjarke Ingels som i dag ligger under jordens yta, det kan vid första ögonkastet vara svårt att se men titta ner!

M/S Museet för Sjöfart har sedan öppningen 2013 varit ett av de mest omtalade muséet nationellt och internationellt. Museet ligger placerat i Helsingörs gamla skeppsvarvs torrdocka.

Museet ligger under jorden innan ingången till Kronborg, ca 5 minuters gång från Sundbussterminalen.

Rabat med Sundsbussarna

Har du en gyldig færgebillet fra Sundsbussarna fra samme dag, får du 20% rabat på entrébilletten til M/S Museet for Søfart.

Du får også 20 % rabat med Sundsbussarna, hvis du kan fremvise en M/S Museet for Søfart billet fra samme dag.

www.mfs.dk

Öresunds akvariet

Öresunds akvariet är ett litet och trevligt saltvattenakvarium som ligger vid marinan i Helsingör. Här kan du följa med ner under vattenytan och få uppleva det fantastiska djur och växtlivet som finns i Öresund. Se färgglada fiskar, hajar, rockor, bläckfiskar och en stor hummer. Klappa en plattfisk eller en krabba om du vågar.

På Öresunds akvariet kan man varje dag få se när djuren få mat. Vid poolen där man får röra djuren kan man få lov att vara med och ge dom mat. Under semestertider finns det extra aktiviteter och upplevelser för hela familjen.

På sommaren har museet tumlarsafari och snorkelsafari på Öresunds muséets stora RIB-båt. På hösten kan du följa med på fågelskådning och se sjöfåglar. Man kan även hålla sitt barnkalas i deras våta omgivningar på akvariet.

Rabat med Sundsbussarna

Om du visar din Sundsbuss tur och retur biljett från samma dag på Öresunds akvariet får du 20% rabatt på entrébiljetten.

Öresunds akvariet ligger ca 10 minuters gångavstånd från Sundbusserne.

www.oresundsakvariet.ku.dk

Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art. Louisiana är ett museum med modern konst som ligger i Humlebæk på Nordsjælland. Museet grundades av Knud W Jensen och är med sina 600.000 besöker ett av Danmarks mest besökta museum och turistattraktion. Louisiana är en samling av nutidskonst, men också ett samspel mellan konst arkitektur och landskap. Den tillhörande parken ger många möjligheter att placera moderna skulpturer i. 

Louisiana ligger i Humlebæk på Nordsjællands kust. Kust tåget (ersättas med buss till sommar) kör till Humlebæk sedan är det en liten gångtur till museet. Tåg (buss) tur och gångtur tar ca 50 min.

https://www.louisiana.dk/

Bakken

Bakken är världens äldsta nöjespark. Den ligger i Dyrehaven som ligger vid Klampenborg ca 30 km Syd om Helsingör. Det finns 33 olika åkattraktioner och en scen där det brukar vara musikaliskunderhållning. 

Bakken har många olika bergodalbanor, pariserhjul, ner släpp och många andra extrema upplevelser- ja faktiskt finns de många olika åkattraktioner på Bakken än vad det finns på någon annan nöjespark i Norden. Utöver detta finns det 8 spelhallar och 36 spel och skjutbanor detta gör Bakken till ett mecka för den som är spelsugen.

Bakken är omringat av Jægersborg Dyrehave som är ett fantastiskt naturområde med gamla stora ek träd och ett stort område med frigående hjortar. Här är den perfekta platsen för en mysig picknick. Om du promenerar från stationen tar det ca 15 min att gå, ska det vara mer klass på det kan man åka med häst och vagn som står precis utanför stationen.​

https://www.bakken.dk/

Værftets Madmarked

Værftets Madmarked är Helsingörs nya street food marked, i Hall 21 i Helsingörs gamla skeppsvarv.

15 platsinnehavare har intagit varvet med mat och dryck från när och fjärran - med exklusiva juicer och kaffebönor från Stengade i Helsingör, taco al pastor från Argentina och pulled duck burgare till smaken av porchetta från Italien till fish'n chips, crepes och all världens asiatiska rätter samt majsbröd från Venezuela. 

Res med Sundsbussarna på en Tur & Retur biljett och få rabatt på Værftets Madmarked:

BETALA FÖR EN OCH FÅ TVÅ

- öl, läsk eller kaffe

(endast i baren - ej hos baristan)

Gäller ENDAST samma dag som biljetten är köpt! Visa upp din rabattkupong från Sundsbussarna i baren på Værftets Madmarked.

​Varvet kommer att bjuda in till bland annat Musik, Boule-turneringar, Fredagsbar, Familjeaktiviteter med bl.a. kockskola för barn, måla-musslor-verkstad och fiskedamm, Onsdags Bingo, Matbiograf och mycket mera. Matbiografen vill i första hand vara riktat åt barnfamiljer, men kommer också att bjuda in till Smak Filmen, där en vuxen publik kan njuta av en bra film åtföljt av mat inspirerat från den visade filmen. I Hall 21B kommer det att efter öppningen etableras multibanor, som kommer att användas till en massa aktiviteter så som bl.a. fotboll, basket och skating.

Titta förbi och smaka på det hela.

http://vaerftetsmadmarked.dk/​

Tekniska Museet

​Danmarks Tekniska museum ger dig möjlighet att använda alla dina sinnen där du får ta del av rolig fascinerande gammal och ny teknik.

Museet bjuder på olika utställningar, allt från telefoner till u-båtar. Det finns något för varje smak, historieintresserade och flygentusiaster nördar och klåfingriga barn och vuxna.

Utöver utställningarna finns de också rundvisningar, en åktur genom en bana i parken och barnaktiviteter varje lördag.

​​

Rabatt med Sundsbussarna

Om du visar din Sundsbuss tur och returbiljett från samma dag på Tekniska Museet får du 20% rabatt på entrébiljetten.

Museet ligger i industrikvarteret i utkanten av Helsingör. Buss 802 kör från Helsingör station till museet. Bussturen tar ca. 15 minuter. Biljetter köpes på bussen. Se tidtabell på www.rejseplanen.dk.

​ 

http​://tekniskmuseum.dk/

Kulturvarvet

Kulturvarvet är ett kulturhus som innehåller Nordsjällands största scen, en matsal, ett utställningsrum, möte och konferenslokal, museum och Bibliotek Kulturvarvet.

Kulturvarvet blir varje dag besökt av över 1000 människor. De flesta besöker kulturhuset för att gå på biblioteket, men många åker också dit för att få uppleva ett levande kulturhus där det är pågående utställningar på tre olika plan. Man kan också bara komma dit och njuta av Danmarks finaste bibliotekutsikt. I anknytning till kulturvarvet ligger också varvmuseet.

Kulturvarvets café ”Spisehuset” är en mycket populär mötesplats där man kan äta och se ut över hamnen mot Kronborg. 

Kulturvarvet ligger med fronten mot Sundbussterminalen, det tar ca 5 min att gå.​

http://kuto.dk/

Partnere i Helsingborg​

Skriv till oss​

 
 
 
 
Vissa fält är inte korrekt ifyllda

​Följ oss på Facebook för nyheter och händelser

Sundbusserne Danmark

Færgevej 24

3000 Helsingør

Tlf.: +45 53 73 70 10

E-mail: info@sundbusserne.dk

​Sundbusserne Sverige

Gamla Tullhuset - Hamntorget

252 21 Helsingborg

Tlf.: +46 42 21 61 61

E-mail: info@sundbusserne.dk

För bokning, matbeställning och övriga frågor

Tfn (från Danmark): +46 42 21 61 61

Tfn (från Sverige): 042 21 61 61

Ring under perioden på: 10.30 - 15.30​

- eller ring evt. til en af vore Terminaler direkte.