Ange din mailadress
Indtast ny adgangskode:

​Vælg sprog:         

Utflykter

Fantastiske upplevelser i Danmark för hela familjen

Sundbusserne samarbetar med äventyr ställen i Danmark.

Några är så nära att du bara kan gå till, andra kan man cykla, ta buss eller tåg till. 

Kronborg Slot

Kronborg slott ligger precis vid inseglingen till Helsingör. Slottet är ett av Nordeuropas mest betydelsefulla renässansslott och blev år 2000 medtaget i UNESCOs World.

Kronborg är det mest berömda danska slottet och är känt världen över från William Shakespeares Hamlet och Holger Danske. Kronborg är också känt för att i 400 år ha bevakat inloppet till Öresund. För ca 150 år sedan skulle alla skepp betala den så kallade Öresunds tull till den danska kungen. Kronborg avspeglade den rikedom som gjorde att detta väcktes.

När du kommer ut från Sundbussterminalen ser du Kronborg. Det är ca 10 min gångväg.

  ​

http://kongeligeslotte.dk/da/slotte-og-haver/kronborg-slot.html

MS Museet for Søfart

Ditt liv är beroende av sjöfart. Världen är beroende av sjöfart. Så har det alltid varit. Via sjöfarten och den handel och kulturpåverkning som finns har Danmark alltid varit sammanbunden med resten av världen. Det är denna historien som ni kommer få ta del av på M/S Museet för sjöfart.

M/S Museet för sjöfart är ett landskänt specialmuseum som berättar om Danmarks sjöfart från 1400-talet fram till idag. Ett prisbelönat, ikoniskt museum som är tecknat av den världskände danska arkitekten Bjarke Ingels som i dag ligger under jordens yta, det kan vid första ögonkastet vara svårt att se men titta ner!

M/S Museet för Sjöfart har sedan öppningen 2013 varit ett av de mest omtalade muséet nationellt och internationellt. Museet ligger placerat i Helsingörs gamla skeppsvarvs torrdocka.

Museet ligger under jorden innan ingången till Kronborg, ca 5 minuters gång från Sundbussterminalen.

www.mfs.dk

Öresunds akvariet

Öresunds akvariet är ett litet och trevligt saltvattenakvarium som ligger vid marinan i Helsingör. Här kan du följa med ner under vattenytan och få uppleva det fantastiska djur och växtlivet som finns i Öresund. Se färgglada fiskar, hajar, rockor, bläckfiskar och en stor hummer. Klappa en plattfisk eller en krabba om du vågar.

På Öresunds akvariet kan man varje dag få se när djuren få mat. Vid poolen där man får röra djuren kan man få lov att vara med och ge dom mat. Under semestertider finns det extra aktiviteter och upplevelser för hela familjen.

På sommaren har museet tumlarsafari och snorkelsafari på Öresunds muséets stora RIB-båt. På hösten kan du följa med på fågelskådning och se sjöfåglar. Man kan även hålla sitt barnkalas i deras våta omgivningar på akvariet.

Om du visar din Sundbuss tur och retur biljett från samma dag på Öresunds akvariet får du 20% rabatt på entrébiljetten.

Öresunds akvariet ligger ca 10 minuters gångavstånd från Sundbusserne.

www.oresundsakvariet.ku.dk

Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art. Louisiana är ett museum med modern konst som ligger i Humlebæk på Nordsjælland. Museet grundades av Knud W Jensen och är med sina 600.000 besöker ett av Danmarks mest besökta museum och turistattraktion. Louisiana är en samling av nutidskonst, men också ett samspel mellan konst arkitektur och landskap. Den tillhörande parken ger många möjligheter att placera moderna skulpturer i. 

Louisiana ligger i Humlebæk på Nordsjællands kust. Kust tåget (ersättas med buss i sommar) kör till Humlebæk sedan är det en liten gångtur till museet. Tåg (buss) tur och gångtur tar ca 50 min.

https://www.louisiana.dk/

Bakken

Dyrehavsbakken er verdens ældste eksisterende forlystelsespark. Den ligger i Dyrehaven ved Klampenborg ca. 30 km syd for Helsingør. Der er 33 kørende forlystelser og en friluftsscene med bl.a. musikalsk underholdning.

Bakken har utallige rutsjebaner, pariserhjul, faldtårne og mange andre sjove og ekstreme oplevelser - ja faktisk er der flere kørende forlystelser på Bakken end i nogen anden forlystelsespark i Norden. Hertil kommer 8 spillehaller samt 36 spil og skydebaner, som gør Bakken til et rent mekka for de spillelystne.

Bakken er omgivet af Jægersborg Dyrehave, der er et fantastisk naturomåde med gamle egetræer og en kæmpe bestand af fritgående hjorte. Her er de perfekte rammer for en hyggelig picnic. Går du fra stationen, tager det 15 minutter, men skal der være mere stil over det, kan du også tage en af de hestevogne, der holder udenfor stationen.

https://www.bakken.dk/

Værftets Madmarked

Værftets Madmarked är Helsingörs nya street food marked, i Hall 21 i Helsingörs gamla skeppsvarv.

15 platsinnehavare har intagit varvet med mat och dryck från när och fjärran - med exklusiva juicer och kaffebönor från Stengade i Helsingör, taco al pastor från Argentina och pulled duck burgare till smaken av porchetta från Italien till fish'n chips, crepes och all världens asiatiska rätter samt majsbröd från Venezuela. 

Res med Sundsbussarna på en Tur & Retur biljett och få rabatt på Værftets Madmarked:

BETALA FÖR EN OCH FÅ TVÅ

- öl, läsk eller kaffe

(endast i baren - ej hos baristan)

Gäller ENDAST samma dag som biljetten är köpt! Visa upp din rabattkupong från Sundsbussarna i baren på Værftets Madmarked.

​Varvet kommer att bjuda in till bland annat Musik, Boule-turneringar, Fredagsbar, Familjeaktiviteter med bl.a. kockskola för barn, måla-musslor-verkstad och fiskedamm, Onsdags Bingo, Matbiograf och mycket mera. Matbiografen vill i första hand vara riktat åt barnfamiljer, men kommer också att bjuda in till Smak Filmen, där en vuxen publik kan njuta av en bra film åtföljt av mat inspirerat från den visade filmen. I Hall 21B kommer det att efter öppningen etableras multibanor, som kommer att användas till en massa aktiviteter så som bl.a. fotboll, basket och skating.

Titta förbi och smaka på det hela.

http://vaerftetsmadmarked.dk/​

Kulturværftet

Kulturværftet er et kulturhus, der rummer Nordsjællands største scene, et spisehus, udstillingsrum, møde- og konferencefaciliteter, museum og Biblioteket Kulturværftet.

Kulturværftet bliver hver dag besøgt af over 1000 mennesker.


De fleste besøger kulturhuset for at gå på biblioteket, men mange kommer der også for at opleve et levende kulturhus hvor der på alle tre etager er løbende udstilinger.

Man kan også bare nyde Danmarks flotteste biblioteksudsigt.

I tilknytning til kulturværftet ligger også værfsmuseet

Kulturværftets café Spisehuset er et populært mødested hvor man kan spise og se udover havnen mod Kronborg. Kulturværftet ligger med fronten mod Sundbusterminalen, 5 minutters gang derfra.

http://kuto.dk/

Partnere i Helsingborg​

​Följ oss på Facebook för nyheter och händelser

Skriv till oss​

 
 
 
 
Vissa fält är inte korrekt ifyllda

Sundbusserne Danmark

Færgevej 24

3000 Helsingør

Tlf.: +45 53 73 70 10

E-mail: info@sundbusserne.dk

​Sundbusserne Sverige

Gamla Tullhuset - Hamntorget

252 21 Helsingborg

Tlf.: +46 42 21 61 61

E-mail: info@sundbusserne.dk

För bokning, matbeställning och övriga frågor

Tfn (från Danmark): +46 42 21 61 61

Tfn (från Sverige): +42 21 61 61

Ring under perioden på: 10.30 - 15.30​

- eller ring evt. til en af vore Terminaler direkte.