Ange din mailadress
Indtast ny adgangskode:

Välj språk:          

Om Sundbusserne​

I över 50 år har Sundbusserne seglat passagerare mellan Helsingör och Helsingborg, och vägen är nu en naturlig resa i sig, för både danskar och svenskar.

Sundbussernes historien började 1958, närdåvarande skeppsredare Ragnar Moltzau senior beslutat att utmana tåg och bilfärjorna på rutten Helsingör-Helsingborg.

De nya Sundbussarne tog inte tåg, bussar, bilar eller lastbilar, utan bara folk. Därför var de avsedda för människor och inte fordon.

I mars 1958, började färjorna, Henrik och Pernille att trafikera och gick under namnet Sundbusserne. Snart kom Jeppe till med en kapacitet på 160 passagerare, och en framgång var född.

Vid ett tillfälle var fyra fartyg i användning på samma gång, och på en enda dag seglade man 96 enkelresor och servade över 18000 besökare.

Det tog inte många år för Sundbusserne att etablera sig som en permanent institution för både danskar och svenskar. Fartygen byggdes för folket och deras trafik. Dom som kom fjärran ifrån, tog bil- och tågfärjan, medan Sundbusserne blev en fast förbindelse för de lokala och blev en livlina över Öresund. 

I både Helsingör och Helsingborg uppfattade man då, som i dag, rutten som sitt egen, då nästan alla har upplevt någon viktig händelse i sitt liv, som har ägt rum på och omkring Sundbusserne.

Efter en kort uppehåll börjar Sundbusserne återigen att segla år 2010, men nu med nya ägare. Och precis som i gamla dagar kallas fartyget M/S Pernille. En nu ny ung dam än den ursprungliga Pernille, men fortfarande med hänsyn till sin historiska betydelse, fokuserar på att ge en trivsam och trevlig upplevelse för passagerarna ombord.

Sedan 2010 seglade M/S Pernille således hundratusentals glada passagerare fram och tillbaka mellan Helsingör och Helsingborg. Utöver den härliga och speciella atmosfären ombord, värnar vi om de alltid lika goda och uppskattade smörgåsar, ” smørrebrød” som du finner ombord. Liksom de återkommande musikaliska händelserna och våra uppskattade events på Sundet.

Testrapport för friska buss Pernille

Testrapport för friska buss lokala

Skriv till oss​

 
 
 
 
Vissa fält är inte korrekt ifyllda

​Följ oss på Facebook för nyheter och händelser

Sundbusserne Danmark

Færgevej 24

3000 Helsingør

Tlf.: +45 53 73 70 10

E-mail: info@sundbusserne.dk

​Sundbusserne Sverige

Gamla Tullhuset - Hamntorget

252 21 Helsingborg

Tlf.: +46 42 21 61 61

E-mail: info@sundbusserne.dk

För bokning, matbeställning och övriga frågor

Tfn (från Danmark): +46 42 21 61 61

Tfn (från Sverige): 042 21 61 61

Ring under perioden på: 10.30 - 15.30​

- eller ring evt. til en af vore Terminaler direkte.